Voors en tegens van het kiezen van een houten voordeur

Als u overweegt een nieuwe voordeur te kopen, zult u merken dat er een overvloed aan verschillende opties voor u beschikbaar is. Een van de meest opvallende is een houten deur. Hier zijn enkele voor- en nadelen van het kiezen voor een houten voordeur.

Pro: houten deuren zijn tijdloos

Houten deuren zijn absoluut geen modegril. Ze zijn al generaties lang populair en hebben een tijdloze aantrekkingskracht die geen regelmatige updates vereist.

Pro: verhoogde beveiliging

Houten deuren bieden huiseigenaren een uitstekende gemoedsrust. Ze kunnen worden uitgerust met deadlocks, insteeksloten en nachtschoten, die allemaal de tijd die iemand nodig heeft om in uw eigendom in te breken aanzienlijk verlengen.

Pro: esthetiek

Houten deuren hebben een elegantie en klasse waar kunststof kozijnen of uPVC gewoon niet tegenop kunnen. Een hoogwaardige houten deur kan wonderen doen om de visuele aantrekkingskracht van uw eigendom te vergroten en kan zelfs de inruilwaarde verhogen.

Con: Onderhoud

Houten deuren kunnen wat meer onderhoud vergen dan hun equivalenten van composiet en uPVC. Ze kunnen tijdens de wintermaanden licht opzwellen en het kan nodig zijn dat ze wat worden geschoren om ze weer hun normale grootte te geven. Ze hebben misschien ook af en toe een likje verf nodig om hun uiterlijk te behouden, maar over het algemeen is het vereiste onderhoud relatief gering. En als u dit probleem bijhoudt, heeft u een houten deur die duurzaam is en jarenlang meegaat.

Kozijn heeft meer dan 18 jaar ervaring in kozijnen, deuren, zonwering en veranda’s. Ze zijn gespecialiseerd in houten deuren, maar ook in andere gebieden zoals kunststof kozijnen, houten kozijnen, veranda’s en luifels. Kozijn komt bij u langs om uw wensen te bespreken. Alles wordt dan direct ingemeten en desgewenst wordt ter plekke een offerte gemaakt. Bezoek HIER voor meer informatie.