Aluminium kozijnen

In de zoektocht naar kozijnen krijg je te maken met verschillende opties wat betreft materiaal. Een optie daarvan is de keuze voor aluminium kozijnen. Wij, van MN Kozijn, zijn zeer te spreken over het gebruik van aluminium. We zetten graag voor jou alle voordelen op een rijtje om zo tot de beste beslissing te komen rondom jouw nieuwe kozijnen.

 

Profel Expert

Wij zijn er trots op dat wij een erkend Profel Expert zijn. Het Profel-assortiment beschikt over een ruime keuze aluminium kozijnen. De producten die zij leveren zijn van uitzonderlijke kwaliteit. Dit komt mede door hun voortdurende kwaliteitscontroles. Profel staat voor tot in de puntjes verzorgde en afgewerkte producten. 

De aluminium kozijnen van Profel zijn licht, slank en sterk. Er zijn meerdere redenen om te kiezen voor aluminium materiaal. Zowel op het gebied van stijl en vorm, veiligheid en onderhoud en levensduur bieden aluminium kozijnen uitkomst. De keuze in stijl en vorm is mede dankzij het lichte materiaal aluminium eindeloos.

Profel Expert

Eigenschappen aluminium kozijnen

Met aluminium kan je alle kanten op. Zowel op het gebied van stijl en vorm als isolatie en veiligheid. Aluminium een goede keuze. Met name voor grote raampartijen is aluminium uitermate geschikt. We zetten hier de beste eigenschappen van aluminium kozijnen op een rijtje.

Isolatie
optimale thermische isolatie en geluidsisolatie

Aluminium kozijnen zijn thermisch geïsoleerd met drie kamers en drie dichtingen

 • Buitendichting
 • Middendichting:
 • Binnendichting

De isolatiewaarde van aluminium kozijnen is Uw 0,88 W/m²K. Daardoor is een optimale thermische isolatie en geluidsisolatie gegarandeerd.

Veiligheid
Bescherm uw familie en gezin

Aluminium kozijnen zijn standaard uitgevoerd met

 • Inbraakwerende sluitnokken
 • Zware scharnieren
 • Anti-fout bediening op het raambeslag
 • Mogelijkheid tot uitbreiding van inbraakwerende middelen

Onderhoud en levensduur
Eenvoudig in onderhoud

Doordat aluminium kozijnen niet elektrostatisch zijn, trekken ze geen vuil of stof aan. Eens in de drie maanden de kozijnen met lauw warm water afdoen is voldoende.

Kleur
Eindeloze keuzes

Er is een ruime keuze in kleuren voor aluminium kozijnen. De uitvoering kan in glanzend of mat, ruw of effen moffeling: jij bepaalt.

De handgrepen en scharnieren kunnen in dezelfde kleur of in brons, nikkel, roestvrij staal of messing. Wil je binnen liever een andere kleur dan buiten? Dit kan zelfs zonder meerprijs.

Stijl en vorm
Van strak modern tot speels klassiek

De keuze in aluminium kozijntypes is enorm. Laat je vooral adviseren wat het beste bij jouw wensen past. Enkele voorbeelden:

 • Strak en elegant
 • Klassiek en afgeschuind
 • Traditioneel
 • Speels

Glas

Aluminium kozijnen worden altijd voorzien van KOMO-gecertificeerd glas met twee of drie glaslagen. De spouw is gevuld met Argongas. Dat garandeert optimale thermische isolatie en geluidsisolatie.

Voordelen aluminium kozijnen

De keuze voor aluminium kozijnen kent meerdere voordelen. Het aluminium materiaal doorstaat de tand des tijds moeiteloos, in weer of wind. Profel aluminium kozijnen garandeert kwaliteit. Zij extruderen zelf de aluminium kozijnen in eigen fabriek. Profel maakt daarbij gebruik van primair aluminium; zuiver aluminium dat geen spoorelementen van recyclage bevat, waardoor de kans op roestvorming wordt tegengegaan.

Waarom kiezen voor aluminium kozijnen?

 • Licht en slank, maar zeer robuust
 • Grote variatie in kleurschakeringen
 • Mogelijkheid tot kleurencombinaties (bicolor)
 • Uitgerust met 3 kamers en 3 rondom lopende dichtingen
 • Gegarandeerd optimale isolatie van geluid en temperatuur
 • Grote bescherming tegen inbraak
 • Grote variatie aan beschikbare modellen

Aluminium kozijnen plaatsen

MN Kozijn heeft al 19 jaar ervaring in het plaatsen van aluminium kozijnen, voor zowel nieuwbouw als renovatie. Wij onderscheiden ons door onze zeer goede service en flexibele opstelling. Vrijblijvend bekijken wij thuis jouw situatie, meten alles op en indien gewenst maken wij ter plaatse een offerte. Bij het plaatsen van aluminium kozijnen waarborgen wij een uitstekende service. Onze gecertificeerde monteurs kennen het Profel assortiment door en door.

Aluminium kozijnen laten plaatsen stappenplan

De weg naar jouw aluminium kozijnen laten plaatsen maken wij zo zorgeloos mogelijk. 

Stap 1: Afspraak gecertificeerd Profel Expert MN Kozijn. Zet alvast de eerste stap

Stap 2: Aangename kennismaking thuis of in de showroom te Boxmeer, Uden of Vught.

Stap 3: Advies en analyse van jouw persoonlijke wensen

Stap 4: Vrijblijvende offerte. Je zit nergens aan vast.

 

Stap 5: Offerte met handtekening.

Stap 6: Opmeting en productie. Perfect op maat, geen verrassingen achteraf.

Stap 7: Onberispelijke montage en afwerking, volgens alle geldende bouwrichtlijnen.

Stap 8: Nazorg is onze waarborg. Je hebt 10 jaar fabrieksgarantie op de kunststof kozijnen.

De vier heldere beloftes van MN Kozijn

MN Kozijn biedt uitstekende service zowel voor, tijdens en na de plaatsing van jouw aluminium kozijnen. Onze vakmensen zijn gecertificeerd Profel Experts die het assortiment door en door kennen.

Aluminium kozijnen laten plaatsen door MN Kozijn gaat aan de hand van vier glasheldere beloftes.

Deskundig advies

Deskundig advies

Weten waar je aan toe bent: dat is wel zo prettig. We nemen uitvoerig de tijd om te luisteren naar jouw wensen. We bekijken je woning voor de mogelijkheden. Met jouw budget in gedachte laten we zien wat er voor jou persoonlijk mogelijk is. Geheel vrijblijvend maken we een plan rondom het plaatsen van aluminium kozijnen.

Respect woning

Respect voor jouw woning en spullen

We gaan zorgvuldig om met jouw interieur en spullen. We houden rekening met je gezin en huisdieren. We hebben maximaal respect voor jouw privacy. Bovendien ruimen we netjes alles op als we geweest zijn. Bouwen en verbouwen gaat het beste op basis van wederzijds respect en vertrouwen.

Betrouwbare partner

Alles moet kloppen voor we stoppen

MN Kozijn is jouw betrouwbare partner. Wij garanderen jou een afgewerkt totaalproject. Onze gecertificeerde monteurs hebben jarenlange ervaring met het Profel assortiment. Zij zijn degene die ervoor zorgen dat alles op rolletjes loopt.

Geen verrassingen achteraf

Geen verrassingen achteraf

Ook na afloop van het project hoor je van ons. We blijven verantwoordelijk voor het geleverde werk. Heb je nog vragen, behoefte aan onderhoudtips? Wij blijven bereikbaar. Mocht er onverhoopt nog een probleem zijn, dan zijn we altijd in de buurt.

Aluminium kozijnen op maat

MN Kozijn helpt je graag met het vinden van de best passende aluminium kozijnen. De aluminium Profel kozijnen zijn sterk, veilig en behoren tot de beste kwaliteit op de markt mét lange levensduur. Je kunt uw aluminium kozijnen volledig op maat zelf samenstellen.

aluminium kozijnen MN kozijn

Aluminium kozijnen prijs

Jouw aluminium kozijnen worden op maat gemaakt. Daardoor is een exacte prijs vooraf lastig te bepalen. Ook is de prijs afhankelijk van het type, de stijl, de vorm, kleur en keuze in glas. Aluminium kozijnen zijn duurder dan kunststof kozijnen. Dat komt doordat de grondstofprijs van aluminium hoger is. 

Vraag gerust vrijblijvend een offerte op. Wij kijken graag met je mee om meer inzicht en duidelijkheid te krijgen over de kosten. Vraag gemakkelijk online jouw offerte aan te Boxmeer, Uden of Vught.

Waarom aluminium kozijnen?

Aluminium kozijnen laten plaatsen geeft een elegante en strakke look doordat de kozijnen sterk, slank en licht zijn. Wij bieden de aluminium kozijnen in vele kleurcombinaties met hoogwaardige kleurlakken en hoge weerstand.

Wat zijn de voordelen van kunststof kozijnen?
 • Isolatie: optimale thermische isolatie en geluidsisolatie.
 • Veiligheid: tegn inbraak
 • Onderhoud en levensduur: trekt geen vuil en stof aan
 • Kleur: veel keuzes in kozijntjes
 • Glas: voorzien van KOMO-gecertificeerd glas met twee of drie glaslagen
Wat kosten kunststof kozijnen?

Aluminium kozijnen worden op maat gemaakt. Daardoor is een exacte prijs vooraf lastig te bepalen. Ook is de prijs afhankelijk van het type, de stijl, de vorm, kleur en keuze in glas. Aluminium kozijnen zijn duurder dan kunststof kozijnen. Dat komt doordat de grondstofprijs van aluminium hoger is. 

Vraag gerust vrijblijvend een offerte op. Wij kijken graag met je mee om meer inzicht en duidelijkheid te krijgen over de kosten. Vraag gemakkelijk online een offerte aan via Boxmeer, Uden of Vught.

Bezoek een van onze vestigingen

MN Kozijn waarborgt de kwaliteit van Profel.  Wij staan garant voor onberispelijke plaatsing, kwaliteit en vakmanschap. Maak een afspraak of bezoek een van onze vestigingen bij jou in de buurt.