logo-MN-kozijn

Ruim assortiment zonweringen bij MN Kozijn 

Bij MN Kozijn kan je ook terecht voor zonweringen. Dankzij de ruime keuze in stijl, kleur en materiaal is er voor ieder huis en wens een mooie zonwering te realiseren. Jouw huis voorzien van zonwerende toepassingen helpt tegen de bescherming van de zon, maar voegt ook stijl en functionaliteit toe aan je woning. 

Zonweringen verminderen de blootstelling aan zon. Een prettige gedachte, aangezien UV-straling daardoor ook tegen wordt gehouden. Jij en jouw gezin kunnen dus binnen comfortabel genieten van een schaduwrijke omgeving. Daarnaast blijft ook jouw interieur beschermd tegen verkleuring door zonlicht.

Een zonwering voor elk type raam

Voor elk type raam is er een passende zonwering te vinden. Ons assortiment zonweringen bestaat uit rolluiken, solidscreens en zonneschermen.

De zoektocht naar passende zonweringen begint bij het bekijken van de ramen en de lichtinval. Waar zit de grootste hinder? We gaan kijken met welk type zonwering we dat het beste kunnen verhelpen. Mocht je er zelf niet uitkomen, neem dan gerust contact met ons op. We kijken graag geheel vrijblijvend met je mee.

Rolluiken

Rolluiken als zonweringen kent vele voordelen. Het verduisterd, heeft een inbraakwerende werking en isolerende eigenschappen. Een rolluik bestaat uit lamellen. Deze lamellen schuiven in elkaar waardoor het raam compleet afgesloten wordt. De aanschaf van een rolluik is een langetermijninvestering. Dankzij de vele voordelen biedt een rolluik op meerdere vlakken bescherming. 

Solid screens

Solid screens zijn effectieve zonweringen. Ze bieden uitstekende bescherming tegen zonlicht en helpen daarmee de warmte buiten te houden. Het zonlicht wordt gefilterd, terwijl het zich naar buiten behouden blijft. Dankzij deze beperking geniet u binnen ook van meer privacy. Bekijk hier onze collectie solid screens.

Zonneschermen

Een ander type zonweringen zijn onze zonneschermen. Naast dat zonneschermen de zon weren, zijn het ook uitstekende terrasoverkappingen. Onze collectie bestaat uit een groot aantal uitvoeringen. Je hebt daarbij een ruime keuze in kleuren, patronen en dessins. Creëer sfeer rondom uw huis en terras met een mooi zonnescherm. 

Rolluiken-dakkapel
zonweringen Screens
M3361S-3034
Wat voor zonweringen zijn er?

Er bestaan verschillende soorten zonweringen. Bij MN Kozijn hebben we drie verschillende modellen zonweringen

  • Rolluiken
  • Solid screens
  • Zonneschermen

Zo is er voor elk typeraam en lichtaanval altijd een passende zonweringen te vinden. Advies nodig voor jouw persoonlijke situatie? Onze experts staan je graag bij met vrijblijvend advies. Neem daarvoor contact op met een van onze filialen bij jou in de buurt. MN Kozijn is gelegen te Vught, Uden en Boxmeer.

Wat is de meest effectieve zonwering?

Welk type zonwering voor jouw situatie het meest effectief is, is afhankelijk van de specifieke behoefte, het type raam en de locatie.

Rolluiken
Rolluiken zijn stevige luiken die voor ramen kunnen worden geplaatst. Ze bieden bescherming tegen zowel de zon als inbraak. 

Solid screens
Solid screens filteren het zonlicht, terwijl het zicht naar buiten behouden blijft. 

Zonneschermen
Zonneschermen zijn effectief in het blokkeren van direct zonlicht en het verminderen van hitte in een ruimte. 

Welke kleur zonwering houdt de meeste warmte buiten?

Over het algemeen geldt dat lichtere kleuren de zon reflecteren. Donkere kleuren absorben de warmte weer. Daarom zijn wit of lichtgekleurde zonweringen vaak effectiever in het buitenhouden van warmte. 

Belangrijk is wel om te weten dat niet enkel de kleur de effectiviteit van de zonwering bepaalt. Dat hangt samen met een combinatie van verschillende factoren:

  • Het materiaal
  • De dichtheid
  • De hoek van de zonwering 

We staan je graag bij met professioneel advies. We denken graag met je mee rondom jouw specifieke behoeften en omstandigheden.