Overweeg je om een veranda te laten plaatsen? Het kan een geweldige toevoeging zijn aan je huis. Het vergroot je leefruimte en maakt buiten zitten extra aangenaam. Benieuwd welke voordelen een veranda te bieden heeft? In dit blog zetten we de 8 belangrijkste voordelen op een rij:

topline veranda mnkozijn

1. Extra leefruimte

Behoefte aan meer leefruimte? Dan is een veranda wat voor jou. Het is een aanbouw aan je huis of een losstaande ruimte in je tuin. Deze kun je op verschillende manieren inrichten, afhankelijk van welke veranda je kiest.

Er zijn verschillende soorten veranda’s. Het belangrijkste onderscheid zit hem in de keuze voor een open of gesloten veranda.

Open veranda

Een open veranda bevat enkel een dak. De zijkanten zijn open gelaten. Een open veranda is ideaal voor wie graag buiten zit. De overkapping beschermt je tegen zon en regen. Zet er een mooie loungeset neer, ga lekker buiten zitten en geniet. Ook bij wisselvallig weer!

veranda laten plaatsen

Gesloten veranda

Een gesloten veranda is zowel aan de zij- als bovenkant afgesloten. Dit wordt ook wel een tuinkamer genoemd. Het maakt van jouw lege buitenruimte een extra kamer. Deze kan worden ingericht als thuiskantoor, speelkamer, eetkamer of hobbyruimte.

aluminium kozijnen MN kozijn

2. Binnen en buiten worden met elkaar verbonden

Een veranda biedt een mooie overgang tussen binnen en buiten. Kenmerkend voor een gesloten veranda zijn grote ramen. Hierdoor komt er veel extra licht in huis en wordt je tuin betrokken bij je woning. Een veranda is niet alleen een verrijking van je woning qua oppervlakte, maar vooral van de extra hoeveelheid licht.

3. Het hele jaar door plezier

Onder een veranda kun je altijd aangenaam buiten zitten. Of het nu zomer, herfst, winter of lente is. Laat je veranda goed isoleren, hang heaters op of installeer infraroodverwarming. Op die manier houd je jouw extra woonruimte ook op koudere dagen warm.

4. Stijlvolle toevoeging aan je huis

Een veranda is niet alleen functioneel en aangenaam, maar ook stijlvol. Met de juiste keuze in materiaal creëer je een ruimte die perfect past bij jouw huis. Door verlichting te installeren zal de ruimte er ook ’s avonds sfeervol uitzien. Wauw!

image3

5. Groot aanbod en veel mogelijkheden

Er zijn veel mogelijkheden als het gaat om het ontwerpen en bouwen van een veranda. Van een moderne glazen tuinkamer tot een meer traditionele houten constructie. Er is voor elk wat wils. 

MN kozijn heeft een breed assortiment aan materialen, stijlen en functies. Kies jij voor vaste wanden of schuifwanden? Hout of aluminium? Je kunt een veranda laten ontwerpen die volledig aansluit bij jouw wensen en budget. 

6. Snelle plaatsing

In vergelijking met andere soorten huis uitbreidingen, kan een veranda relatief snel worden geplaatst. Dit komt doordat het zonder grote veranderingen aan het huis kan worden gebouwd.

7. Lagere energiekosten

Door een veranda te laten bouwen, kun je mogelijk de energiekosten van je huis verlagen. Het zorgt voor extra isolatie, natuurlijke verlichting en minder warmteverlies. Daarnaast biedt het schaduw rond de ramen, waardoor er minder zon de woning binnenkomt. Hierdoor blijft je woning in de zomermaanden koeler.

8. Waardestijging van jouw woning

Een goed ontworpen en gebouwde veranda kan de waarde van je huis verhogen. Je voegt extra ruimte toe aan je woning. Daarmee is een veranda een mooie investering!

Nieuwe veranda laten plaatsen door MN Kozijn?

Een veranda kan een slimme aankoop zijn die je jarenlang plezier biedt. Laat je nieuwe veranda plaatsen door MN Kozijn. Neem vrijblijvend contact met ons op of kom langs in een van onze showrooms.