Het is essentieel dat je huis goed geventileerd is. En ventilatie, dat is meer dan simpelweg luchten. Hier geven we je een overzicht van de mogelijkheden die goede ramen je hierbij bieden.

Luchten of ventilatie?

Het is belangrijk dat er voldoende frisse lucht binnenkomt in huis. Door te veel vocht in huis kunnen condensatie en schimmelvorming optreden, wat zelfs kan leiden tot aandoeningen. Het is dus essentieel om voldoende te ventileren. Zet je ramen iedere dag lang genoeg open om voldoende verse buitenlucht binnen te laten.

Maar wat nu als je langer van huis bent en er niemand thuis is om de ramen weer dicht te doen? Vaak gebeurt het dan dat mensen uit angst voor inbrekers niet of te weinig luchten. Een betrouwbaar ventilatiesysteem dat ook bij afwezigheid van de bewoners een goede ventilatie garandeert, is dan een must. De aangewezen oplossing is in dit geval: ventilatieroosters.

2000x200024 14

Ventilatie via roosters

Met ventilatieroosters die in of boven de ramen van je woning zijn aangebracht, kun je ook tijdens afwezigheid veilig en effectief frisse lucht toelaten in huis. Klassieke ventilatieroosters brengen vaak het nadeel met zich mee dat ze te veel frisse lucht toelaten. Hierdoor kan het te koud worden in huis, wat ook tot extra stookkosten kan leiden.

2000x200024 21

Ventilatie 2.0

Kies je voor een nieuwbouwwoning? Dan moet je nieuwe stek aan een ventilatienorm voldoen. Draaikiepramen en nachtventilatie zijn dan niet langer voldoende en ventilatieroosters zijn vaak niet toegestaan. Vraag in dat geval beslist professioneel advies bij de beschikbare mogelijkheden.

Voor renovatieprojecten zijn ventilatieroosters vaak wel een goede oplossing. Benieuwd naar de mogelijkheden die Profel biedt? Neem dan zeker een kijkje in ons assortiment van ventilatieroosters. Van verborgen opbouwroosters tot zichtbare ventilatieroosters, rechtstreeks in het glas van de vensters: wij bieden de opties die het meest geschikt zijn voor jouw project.