Verluchten en ventileren is belangrijk om het huis gezond te houden. Dat geldt natuurlijk voor de constructie van de woning, maar ook voor uw gezondheid én die van uw gezin. Maar waarom is dit eigenlijk zo belangrijk? En wat is het verschil tussen verluchten en ventileren?

Een gezond huis: de verschillen tussen verluchten en ventileren

Er is een wezenlijk verschil tussen ventileren en verluchten. We hebben de belangrijkste kenmerken voor u op een rij gezet:

Ventileren

Het ventileren van uw huis doet u 7 dagen per week en 24 uur per dag. Binnenlucht die vervuilt is kan op deze manier effectief worden afgevoerd, terwijl verse buitenlucht de woning kan binnentreden. Ventileren kan middels roosters in het kozijn, door ramen tegen elkaar open te zetten, bijvoorbeeld tijdens het koken, douchen of schoonmaken van uw woning. Zo voorkomt u dat schadelijke stoffen aanwezig blijven in de woonruimte. Ook wanneer u kaarsen of wierook brandt is het verluchten van uw woning noodzakelijk. of door het laten plaatsen van een ventilatiesysteem. Welk systeem geschikt is voor het gezond houden van uw huis is afhankelijk van de situatie. Bij MN Kozijn in Boxmeer adviseren we u graag.

Uw woning in goede conditie houden met de juiste ventilatie

24/7 ventileren en verluchten zorgt niet alleen voor een gezond binnenklimaat, maar ook uw huis blijft daarmee in goede conditie. Door op de juiste manier te ventileren, wordt condensatie en schimmelvorming voorkomen. Dit is niet alleen funest voor uw gezondheid, maar ook voor de conditie van uw woning. De binnenruimte blijft vrij van schadelijke stoffen en vocht. Het op de juiste manier gebruiken of laten plaatsen van ventilatie en verluchting mogelijkheden is daarvoor een must. MN Kozijn in Boxmeer adviseert u hierin graag.