Bent u op zoek naar nieuwe kozijnen voor uw huis in Boxmeer? Dan bestaat er een grote kans dat u kijkt naar kunststof kozijnen of aluminium kozijnen Boxmeer. En dat is niet gek, want deze twee ‘nieuwe’ vormen van kozijnen zijn in bijna alle opzichten beter dan houten kozijnen. Toch weten veel mensen niet goed wat het verschil is tussen deze twee materialen, en welke het beste bij hun huis en situatie passen.

Wij van MN kozijn Boxmeer zijn al jarenlang de expert van Nederland als het gaat om kunststof Profel kozijnen en aluminium kozijnen Boxmeer. Daarom hebben wij een beknopte samenvatting geschreven om uw een zo duidelijk mogelijk beeld te geven van deze twee uitstekende opties.

Heeft u na dit artikel nog vragen, of wilt u persoonlijk advies over kozijnen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

De verschillen van aluminium en kunststof kozijnen

Om het verschil en de misconcepties goed in kaart te brengen is het belangrijk om de geschiedenis van beide soorten kozijnen in acht te nemen. Vroeger waren er alleen maar houten kozijnen. Alhoewel deze stevig waren, konden ze gaan rotten en waren ze nogal zwaar.

De komst van aluminium kozijnen en kunststof kozijnen waren er twee nieuwe lichtgewicht opties. Aluminium kozijnen Boxmeer zijn gemaakt van een ontzettend sterk materiaal dat lichtgewicht is. Het heeft strakke hoeken en een hoge isolatie waarde. Het geeft huizen een modern uiterlijk, zal nooit roesten en biedt een sterk frame voor huizen die dit nodig hebben.

Kunststof kozijnen waren in het begin echter niet heel geweldig. Waar aluminium frames direct perfect waren koste kunststof kozijnen het een aantal jaar om doorontwikkeld te worden. Tegenwoordig zijn kunststof kozijnen in kwaliteit niet te onderscheiden van houten kozijnen en aluminium kozijnen. Ze kunnen zelfs een houtnerf patroon krijgen en bieden een hoge isolatiewaarde. Een groot voordeel van kunststof kozijnen is dat ze vaak een stuk goedkoper zijn dan houten en aluminium kozijnen Boxmeer.

Wij raden dan ook aan om aluminium kozijnen te nemen als dit echt past bij uw huis. Ze geven namelijk veel karakter aan uw huis en bieden een geweldige isolatie waarde. Geeft u hier minder om en wilt u uw houten kozijnen vervangen met iets dat ontzettend lang meegaat en een goede isolatiewaarde heeft, dan kunt u het beste kiezen voor kunststof kozijnen. Wat uw keuze ook is, kies altijd voor de beste kozijnen met Profel kozijnen. MN kozijn Boxmeer is de officiële leverancier van Profel, wat door experts gezien wordt als het beste merk op de markt.