Het schoonmaken van raamkozijnen is een eenvoudige taak, maar kan schade veroorzaken en kostbaar zijn. Daarom hebben we deze uitgebreide handleiding samengesteld om u te helpen bij het zorgvuldig reinigen van uw kunststof kozijnen.

Voordat je begint:

Voordat u aan uw raamkozijnen gaat werken, moet u ervoor zorgen dat u het juiste gereedschap en schoonmaakmiddelen bij de hand heeft.

Hier is onze aanbevolen lijst:
Een oude handdoek
2 microvezeldoeken
Stofzuiger of plumeau
Spuitfles
Heet water
Azijn
Stap ladder
uPVC-reiniger

Ermee beginnen:

Stap 1: Leg voordat u begint uw oude handdoek neer waar u gaat werken. Als er gedurende deze tijd iets op de vloer ligt, verwijder dit dan.

Stap 2: Gebruik uw stofzuiger om stof op te zuigen dat zich op de scharnieren heeft gevormd. Als u geen eigen stofzuiger heeft, kunt u een plumeau gebruiken. Denk eraan om voorzichtig te zijn als u hieraan werkt, want u wilt geen krassen op uw frame maken.

Stap 3: Begin met het mengen van 1 deel azijn met 4 delen heet water. U voegt dit toe aan uw spuitfles. We raden aan om een ​​spuitfles te gebruiken, omdat deze de hoeveelheid vocht tot een minimum beperkt.

Stap 4: spuit het frame in met je azijnbrouwsel. U moet dit tien minuten laten staan. Als je het laat staan, heeft het tijd om moeilijk bereikbare plekken af ​​te breken.

Stap 5: Gebruik uw microvezeldoek om al het vuil van het frame te verwijderen. U zult uw tweede doek gebruiken om de vochtige plekken af ​​te drogen.

Stap 6: Breng uPVC-reiniger aan om de frames te polijsten en hun glanzende look te herstellen.

Het na:

Nu u alle noodzakelijke stappen heeft doorlopen, kunt u achterover leunen en genieten van uw schone kunststof kozijnen. We raden aan om uw kozijnen elke maand schoon te maken. Als uw monturen meer aandacht krijgen van kinderen en huisdieren, moet u ze wellicht vaker schoonmaken.

Als expert in raamkozijnen nodigen we u uit om onze website te bezoeken voor meer informatie of om rechtstreeks contact met ons op te nemen als u vragen heeft.