Raamkozijnen zijn een essentieel onderdeel van de woning. Een raam moet altijd worden afgedekt door een kozijn, of dat nu kunststof kozijnen, aluminium kozijnen of houten kozijnen zijn. In dit artikel delen we de beste manier om uw raamkozijnen te schilderen en bij te werken.

Voordat je start:

Voordat u begint met schilderen, moet u ervoor zorgen dat u over het juiste gereedschap en de juiste kleur verf beschikt om de klus te klaren. Hier is een eenvoudig boodschappenlijstje om u op weg te helpen! Materialen: handschoenen, afplaktape, houtprimer, schuurpapier, penseel, krant, spons en natuurlijk je verf!

Het proces:

Stap 1: Begin met je schuurpapier. Hiermee ga je eventuele verf van het raamkozijn verwijderen. Als je klaar bent, veeg je het stof weg en gebruik je je natte spons om eventuele achtergebleven stukjes weg te spoelen. Stap 2: Begin uw raamkozijn te bekleden met uw afplaktape voor schone randen. U zult ook uw ramen willen bedekken met krantenpapier om te voorkomen dat er verf op het glas komt. Stap 3: Gebruik je primer om over de houten raamkozijnen te schilderen. Toptip: schilder in dezelfde richting om een ​​schone look te behouden. Stap 4: Zorg ervoor dat uw verfprimer volledig is gedroogd. Stap 5: Begin met je eerste verflaag. Afhankelijk van de kleuren die u gebruikt, moet u het misschien 2 of 3 lagen geven.

Nadat u klaar bent:

Verwijder je afplaktape en laat de verf volledig drogen. Als uw monturen oud, verouderd zijn of gewoon een update nodig hebben, blader dan door onze prachtige selectie. We hebben inspiratiefoto’s op onze website en een team van experts met wie u kunt praten over uw wensen en behoeften.