Veelgestelde vragen

Deuren en kozijnen koop je niet zomaar. Het is een dure investering die jarenlang mee gaat. Logisch dat je hier een aantal vragen over hebt. Wij beantwoorden de meest gestelde vragen graag voor je!

 

Kozijnen

Welke soorten kozijnen zijn er?

Onze Profel kozijnen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen: kunststof, aluminium of hout. Alle materialen zijn sterk, veilig en behoren tot de beste kwaliteit op de markt met lange levensduur.

Waar moet je op letten bij nieuwe kozijnen?

De aanschaf van kozijnen is een dure investering. Het is verstandig om te letten op een aantal punten:

 • Prijs
 • Stijl
 • Soort kozijn
 • Isolatie
 • Glas
 • Onderhoud
Waarom aluminium kozijnen?

Aluminium kozijnen laten plaatsen geeft een elegante en strakke look doordat de kozijnen sterk, slank en licht zijn. Wij bieden de aluminium kozijnen in vele kleurcombinaties met hoogwaardige kleurlakken en hoge weerstand.

Waarom kunststof kozijnen?

Kunststof kozijnen hebben een hoge isolatiewaarde en vergt weinig onderhoud. Door kunststof kozijnen te laten plaatsen kies je voor een duurzame, prijsvriendelijke en veilige optie.

Waarom houten kozijnen?

Onze houten kozijnen hebben een warme uitstraling door het duurzame hardhout. Hout is een natuurlijke isolatiebron, dat maakt de Profel kozijnen wind- en waterdicht en geluidsisolerend.

Welke kozijnen zijn onderhoudsvriendelijk?

Aluminium en kunststof kozijnen vergen het minste onderhoud. Houten kozijnen hebben daarentegen meer onderhoud nodig. Aluminium kozijnen zijn niet elektrostatisch en trekken dus geen vuil of stof aan, en worden daardoor niet snel vies. Kunststof kozijnen zijn met een zeepsopje en spons makkelijk schoon te maken. Daarnaast is het snel gedroogd met een zeem. Houten kozijnen zijn schoon te houden met een sopje en een spons.

Hoelang gaat een kozijn mee?
 • Kunststof ± 50 jaar
 • Aluminium ± 40 jaar
 • Zachthout ± 20 jaar
 • Hardhout ± 75 jaar

Deuren

Welke soorten deuren zijn er?

Voordeur: Je voordeur moet een warm welkom zijn voor je bezoek. Daarom is het belangrijk dat het perfect bij jou en jouw huis past.

Garagedeur: Verschillende mogelijkheden zoals kanteldeuren, openslaande deuren of elektrische garagedeuren maken het lastig om een keuze te maken. Het juiste materiaal en afmeting zijn essentieel, daarom adviseren wij jou graag voor een garagedeur op maat.

Schuifdeur: Een schuifdeur verbindt jouw huis & tuin en maakt hier één mooie leefomgeving van. Haal het natuurlijke licht en de zon in huis met de glazen schuifdeuren. Door keuze uit verschillende materialen kunnen de designs robuust of juist slank en strak zijn.

Kan je een deur op maat laten maken?

Het is bij MN Kozijn zeker mogelijk om een deur op maat te laten maken. De reden voor een nieuwe deur kunnen per klant verschillen, daarom kijken wij graag samen met jou naar de beste optie. Door onze verschillende materialen, kleuren en soorten deuren is er voor iedereen een deur op maat.

Wat zijn de maten van een deurkozijn?

In Nederland zijn de standaardmaten voor een buitendeur:

 • Breedte: 780, 830, 880 en 930 mm
 • Hoogte: 2015, 2115, 2315 en 2340 mm
 • Dikte: 38-40 mm of 54 mm
Hoe breed moet een garagedeur zijn?

De kleinste maat van een garagedeur is 187,5 cm hoog en 225 cm breed. De grootste maat standaard deur is 300 cm hoog en 600 cm breed.

Wat is de beste plissé hordeur?

De MN plisséhordeur is de enige echte Originele Japanse hordeur waarbij het gaas opvouwt (plisseert) in plaats van oprolt. De hordeur is eenvoudig te bedienen en blijft op iedere gewenste plaatst in zijn stand staan. Door de speciaal ontwikkelde ketting, die als geleider dient, kan een zeer lage ondergeleider van 3 mm toegepast worden.

De MN plisséhordeur kan aan de binnen- of buitenzijde in het kozijn worden gemonteerd. De MN Plisséhor BBS is de ideale vliegen- en insecten wering voor toepassing bij keuken-, balkon- en tuindeuren.