Gerd De Backer liet haar familiale vakantieverblijf grondig renoveren, inclusief nieuw buitenschrijnwerk. “We horen de drukke steenweg niet meer.”

“Deze woning is voor mij een symbool van familiale verbondenheid”, zegt Gerd. “Mijn grootvader bouwde het in de jaren twintig van de vorige eeuw. Ik heb hier talloze vakanties doorgebracht. We willen deze woning zo lang mogelijk in de familie houden.”

In 2017 was het hoog tijd voor een grondige renovatie. “Ik vond het belangrijk om de kozijnen zo intact mogelijk te laten. Toch zeker aan de voorkant, waar ze met hun kruisverdelingen de charme van de woning bepalen. Achteraan, waar de ruimtes zijn opengewerkt, mocht het moderner.”

62 8 1

Vakmanschap

Via haar architect kwam Gerd bij Profel terecht. Wat gaf de doorslag? “Een bezoek aan de toonzaal overtuigde me ervan dat Profel met degelijk materiaal werkt. Maar het persoonlijk contact was voor mij het meest doorslaggevend. No-nonsense mensen die terecht trots zijn op hun vakmanschap. Bovendien zijn het mannen van hun woord.”

Voor de houten kozijnen in de voorgevel koos Gerd voor houten kozijnen uit de CLASSO-reeks met witgelakte en geprofileerde retrovleugel. Over de materiaalkeuze bestond geen discussie. “Het moest hout zijn, vanwege zijn charme en authenticiteit. Het is een schitterend materiaal. Nog een pluspunt: het hout is FSC-gecertificeerd. Daarmee weet ik dat het uit duurzame bosbouw afkomstig is.”

62 17 1

Akoestiek

“Profel slaagde erin perfecte replica’s van het bestaande schrijnwerk te maken. De kozijnen sluiten zeer goed af. De akoestische prestaties zijn indrukwekkend: we horen niets meer van de drukke steenweg waaraan de woning ligt.”

Aan de zijkant van de woning vinden we een opvallend aluminium schuifpui. Om plaats te besparen, verdwijnt het schuifpui in de wand. Ook over de plaatsing en dienst na verkoop door Profel horen we bij Gerd niets dan lof. “De grote boogdeur is na een tijdje beginnen trekken, maar dit zijn ze komen oplossen waardoor ze nu weer goed sluit.”